Kuten ehkä olet jo huomannut, marraskuun alussa tuli muutos ennakkoverojen käsittelyyn. Aikaisemmin tuli postitse ennakkoveropäätös, jossa oli liitteenä pankkisiirtolomakkeet, joilla maksun pystyi tekemään. 1.11.2017 tuli tähän asiaan kuitenkin muutos.

 

  • Ennakkoverot maksetaan jatkossa Omavero-tilille, eli samalle tilille kuin alv ja työnantajamaksut, viite on kuitenkin eri.
  • Ennakkoveropäätöksen yhteydessä ei tule enää maksulappuja. Päätöksessä on ainoastaan maksuohjeet summineen ja eräpäivineen. Ole tarkkana, ettei päätöksiä ja maksutietoja tule mapitettua liian aikaisin. Päätös tulee todella aikaisin, tilitoimistoon on tullut jo sellaisia maksuja, joissa on eräpäivä v. 2019

 

Myös ennakontäydennysmaksut muuttuivat. Aiemmin niitä pystyi maksamaan oma-aloitteisesti osakeyhtiössä 4 kk tilikauden päättymisen jälkeen ja toiminimellä aina seuraavan tammikuun loppuun asti. Uudella systeemillä myös nämä lisäennakot tulee tehdä erillisenä (ja sitovana) hakemuksena omavero-palvelussa. Maksulle asetetaan eräpäivä ja verottaja valvoo sen maksua aivan kuin normaaleja ennakkomaksuja. Myös aikataulu tiukentui siten, että osakeyhtiön tulee hakea nämä lisäennakot kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä pystyäkseen maksamaan sen ilman korkoa.